Hoe werkt Reiki?

Ik krijg geregeld de vraag wat Reiki nu eigenlijk is en wat een behandeling doet. Ik leg het graag uit.

Reiki betekent Universele (Rei) Energie(Ki), dit is de energie die altijd om ons heen aanwezig is. Deze energie is de bron van het leven en in alles en iedereen in het universum aanwezig. We zijn alleen ‘vergeten’ dat het bestaat, dat het een onderdeel is van onszelf, wat we er mee kunnen doen en wat het voor ons betekent. In het algemeen is de energie in onszelf ‘in balans’ maar door ziekte of gebeurtenissen in ons leven kan een verstoring van deze energiebalans ontstaan.

Door onszelf open te stellen voor de mooie universele energie kan healing (genezing) ontstaan. Tijdens een behandeling opent de ‘energetische ruimte’ en ben ik als het ware een ‘doorgeefluik’ van de helende universele energie aan degene die wordt behandeld. Het is dus niet de energie van mijzelf die je ontvangt. Hoe meer je jezelf ‘toestaat’ de energie te ontvangen des te beter de healing kan plaatsvinden. De mate waarin je de universele energie “toelaat” verloopt meestal onderbewust en wordt bepaald door je eigen ‘geschiedenis en levensloop’. Daardoor kunnen mensen (met dezelfde klachten) toch heel verschillend reageren op een healing en is er geen garantie te geven op een ‘van tevoren te bepalen’ resultaat.

Healing kan plaatsvinden op fysiek, emotioneel, spiritueel of holistisch niveau en zorgt voor herstel van ‘de balans’ in jezelf. Het kan ook een combinatie zijn van deze niveaus. Je kunt je misschien voorstellen dat iemand bijvoorbeeld pas fysiek kan genezen als eerst op emotioneel niveau heling heeft plaatsgevonden. De klachten kunnen dan verdwijnen (healen) gedurende de loop van een aantal Reiki-sessies.

Reiki kan gebruikt worden bij behandeling van vrijwel alle klachten. Ook bij ernstige klachten kan healing verbetering en verlichting geven.

Liefs van mij💚

Scroll naar boven