Contact maken

Door een stevige verbinding met de aarde kun je dingen los laten. Je voelt je gesteund en rustiger. Maar hoe maak je nou zo’n verbinding?
 

𝐆𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞𝐧 𝐨𝐟 𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞𝐧

Gronden of aarden betekent niets anders dan dat je bewust verbinding maakt met de aarde. De aarde-energie is een hele rustige stabiele basisenergie. Door je te verbinden met de aarde voel je je rustiger. Ook kun je door te gronden bewust energie die jij kwijt wilt loslaten. De aarde neemt deze energie liefdevol van je over en recycled het als het ware.
 
𝐆𝐫𝐨𝐧𝐝𝐢𝐧𝐠𝐬𝐨𝐞𝐟𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧
Er bestaan vele verschillende soorten grondingsoefeningen. Ik geef er graag eentje die je zelf kan doen, zittend of staand.
Zet je voeten goed en volledig op de grond. Voel jezelf stevig staan maar zet je knieën niet op slot. Sluit je ogen. Neem een flinke ademteug, laat deze diep gaan en laat dan weer met een zucht los. Breng dan je aandacht naar je voetzolen. Start bij je enkels en volg zo de contouren richting je tenen en weer terug naar je enkel. Voel dan ook de rest, de binnenkant van je voeten. Houdt je aandacht bij je voetzolen. Voel dat je voeten stevig op de grond staan. Neem nog een flinke teug adem en zucht deze weer lekker uit. Voel nog een keer goed hoe je staat en open dan weer langzaam je ogen.
 
Ook het maken van een lekkere strand- of boswandeling zorgt voor gronding en geeft je een rustiger gevoel. Je komt meer bij jezelf.
 
Liefs van Eef

Scroll naar boven